Steni tarjoaa tuotteilleen 60 vuoden toimintatakuun

– Lujatekoiset ja kestävät ratkaisut kannattavat. Me Stenillä kehitämme ympäristöystävällisiä tuotteita, joiden äärimmäinen kestävyys auttaa pidentämään rakennusten elinkaarta. Siksi myönnämme julkisivulevyillemme nyt 60 vuoden toimintatakuun, Jørn Helle Steniltä kertoo.

Stenin julkisivulevyillä on markkinoiden pisin toimintatakuu. SINTEFin mukaan levyjen odotettu elinkaari on 60 vuotta – ja tämä on nyt myös Stenin myöntämä takuu. Julkisivulevyt on valmistettu kivikomposiitista eli yhdistelemällä erilaisia materiaaleja, joiden ominaisuudet yhdessä takaavat lopullisen tuotteen pitkän elinkaaren ja äärimmäisen kestävyyden. Tuotteet voidaan asentaa riippumatta vuodenajasta, lämpötilasta tai sääolosuhteista, eivätkä ne vaadi huoltoa.

Hyvä esimerkki

Norjan vesi- ja energiavirasto NVE:n rakennus Oslossa on hyvä esimerkki siitä, että lujatekoiset ja kestävät ratkaisut kannattavat. NVE-rakennus valmistui 60-luvun puolessavälissä ja remontoitiin vuonna 2011. Steni toimitti rakennukseen muun muassa vaaleita julkisivulevyjä, joista vain muutama vaihdettiin remontoinnin yhteydessä, kun seiniä siirrettiin. Eroa lähes 60 vuotta vanhojen ja vuonna 2011 asennettujen levyjen välillä tuskin edes huomaa.

Olen ylpeä

– Olen työskennellyt tässä talossa yli 20 vuoden ajan ja tunnen sen läpikotaisin. Olin vastuussa rakennuksesta sekä ennen remonttia, sen aikana ja sen jälkeen, ja voin sanoa olevani talosta ylpeä – rakennus on osa elämääni. Vaikka koko julkisivu sekä sisältä että ulkoa ja monet sisäosat ovat suojeltuja, rakennus täyttää kaikki nykypäivän toimistotilojen vaatimukset, kertoo Hans Petter Arvesen Norjan vesi- ja energiavirastosta. Hän kertoo, että monet rakennuksen alkuperäiset pinnat ovat säilyneet hyvinä tähän päivään asti.

– Monet rakentamisen aikana tehdyt ratkaisut olivat merkittävästi parempia kuin nykypäivän käytännöt. Suunnittelijat ja rakentajat valitsivat todella hyvää laatua – ja se on pidemmän päälle kannattanut, Hans Petter Arvesen sanoo.

Suunnittelijat ja rakentajat valitsivat todella hyvää laatua – ja se kannattaa pidemmän päälle.​ Hans Petter Arvesen, NVE​

60 vuotta on pitkä aika

– Tulevaisuuden rakennusten julkisivujen on oltava iskun-, veden- ja pakkasenkestäviä, helposti asennettavia ja huollettavia sekä kestettävä ajan hammasta. Lisäksi elinkaarikustannusten on oltava alhaiset. Stenin julkisivulevyt täyttävät kaikki edellä mainitut kriteerit. 60 vuotta on pitkä aika, Jørn Helle sanoo.

Hän tietää, että nykypäivän urakoitsijat, arkkitehdit ja rakennuttajat haluavat käyttää projekteissaan kestäviä, lujatekoisia ja pitkäikäisiä tuotteita. Heitä kiinnostaa taloudellisuus, ympäristönäkökulma ja se, että he saavat parasta mahdollista vastinetta rahoilleen.

– Useille nykypäivän julkisivutuotteille luvataan 10, 15 tai 20 vuoden elinkaari tai takuu, joten on luonnollisesti turvallisempaa valita Stenin julkisivulevyt, joilla on 60 vuoden takuu, Helle kertoo.

Useille nykypäivän julkisivutuotteille luvataan 10, 15 tai 20 vuoden elinkaari tai takuu, joten on luonnollisesti turvallisempaa valita Stenin julkisivulevyt, joilla on 60 vuoden takuu.​ Jørn Helle, Steni​