Vapaa-ajan kerho Hjørnet, Roskilden kunta, Tanska

Vapaa-ajan kerho Hjørnet, Roskilden kunta, Tanska

Vapaa-ajan kerho Hjørnet, Roskilden kunta, Tanska

Roskilden kunnassa Tanskassa sijaitseva vapaa-ajan kerho Hjørnet rakennettiin 9 vuotta sitten. Julkisivu ei kestänyt vapaa-ajan kerhon jäsenten pallopelejä, minkä vuoksi rikkoutuneita levyjä oli vaihdettava jatkuvasti. Kustannukset olivat melkoiset, ja nyt kunta toivoo, ettei lujatekoisempia julkisivulevyjä tarvitse uusia.

Vapaa-ajan kerho Hjørnet on arkkitehdin suunnittelema rakennus, joka vaurioituneiden julkisivulevyjensä vuoksi näytti kuluneelta ja nuhjaantuneelta jo muutaman vuoden käytön jälkeen. Siksi Roskilden kunta käynnisti kaksi vuotta sitten tiiviin keskustelun STENIn kanssa löytääkseen ratkaisun, joka säilyttäisi rakennuksen luonteenomaisen ilmeen. Sabina Holstein, arkkitehti ja Roskilden kunnan neuvonantaja, kertoo, että uudisrakennusilme haluttiinn säilyttää, jotta rakennuksen arvo ei putoaisi. Ongelmallista oli, että alkuperäiset kuitusementtilevyt eivät kestäneet pallopelejä.

Steni-levyillä on hypitty ja kävelty, ja ne kestävät kuormituksen ongelmitta. Ne kestävät seisomisen, narisevat ja natisevat kyllä, mutta eivät katkea.​ Sabina Holstein, arkkitehti ja Roskilden kunnan neuvonantaja​

FAKTAT

  • Rakennuttaja: Roskilden kunta
  • Osoite : Ørstedvej 61 A, 4130 Viby Sjælland
  • Saneerattu: 2012
  • Asennus: Niebuhr Bygningsentreprise

Julkisivulevyjen vaihtaminen Hjørnetissä pidentää julkisivun kestoa 20 vuodella eli 60 vuoteen. -Steni-levyt maksavat hieman enemmän, mutta kun huomioon otetaan pitkä käyttöikä ja pienemmät ylläpitokustannukset, kokonaiskustannukset ovat pienemmät. Vapaasti valitseminen ei valitettavasti aina ole taloudellisesti mahdollista, mutta tiedämme kyllä, mitä materiaaleja mieluiten haluaisimme kaikkiin rakennuksiimme. Hjørnet ja sen uusi Steni Colour -julkisivu ovat olleet valmiit nyt reilun vuoden verran. Entisestä julkisivusta olisi jo jouduttu vaihtamaan joukko levyjä tässä ajassa.

 Olen erittäin tyytyväinen työhön Hjørnetissä. Alkuperäisen julkisivun niukka ilme on säilytetty, levyt vain on vaihdettu uusiin. Odotan innokkaasti näkeväni, miten julkisivu kestää tulevat vuodet. Olemme tehneet vastaavia töitä toisessa kunnan rakennuksessa. Siinä käytettiin eri levyjä. Muutaman vuoden kuluttua näemme, onko niissä eroja, kertoo Sabina Holstein.