Onko olemassa upeita, valoa heijastavia lasijulkisivuja, jotka ovat myös ympäristöystävällisiä? Kyllä, Steni valmistaa julkisivulevyjä kierrätetystä ja hiotusta lasista.

Vuosien ajan olemme Stenillä valmistaneet luonnollisia ja ympäristöystävällisiä julkisivulevyjä, joiden pinnat ovat murskattua kiveä. Valmistamme niitä edelleen, mutta olemme myös ottaneet askeleen eteenpäin kierrättämällä ja uudelleenkäyttämällä tonneittain vanhaa lasia luodaksemme upeita julkisivulevyjä, joissa on elegantti ja luonnollinen valonheijastus.

Kuvista näkyy, että ensimmäinen rakennus Steni Nature Glass -levyllä on lähes valmis Hollannissa ja rakentaja on jo työstämässä seuraavaa.

Lasista valmistetut julkisivulevyt ovat monien vuosien kovan työn ja testauksen tulosta, johon on osallistunut joukko tunnettuja arkkitehteja varmistaakseen optimaalisen tuloksen. Levyt lanseerattiin osana uutta Steni Nature -kokoelmaa ja niitä on nyt saatavilla joko kirkkaana tai useamman värin lasisekoitteena.

Uudesta Steni Nature -kokoelmasta löydät myös pintoja jääkauden muotoilemasta jokikivestä sekä yhden Norjan mielenkiintoisimmista mineraaleista, nimittäin oliviinista.

Uniikki ilme valonheijastuksen kautta

Etäämpää katsottuna julkisivulevyt luovat yhtenäisen ja upean valonheijastuksesta kimaltelevan julkisivun. Lähempää tarkasteltaessa voit nähdä levyn pinnalla tuhansia pieniä kierrätettyjä lasinpaloja, jotka yhdessä muodostavat tämän kiehtovan ilmeen.

– Lasi luo ainutlaatuisen ilmeen, jossa ympäristö, valo-olosuhteet ja kestävyys heijastuvat julkisivussa. Se tarjoaa leikkiä ja dynamiikkaa, jota et löydä mistään muualta, toteaa Jan Terje Nielsen, viestintäjohtaja Stenillä.

Sileä, hieno ja kestävä

Kierrätyslasista valmistetun pinnan on helppo ajatella olevan teräväreunainen. Edistyneen hiontaprosessin ansiosta terävät reunat kuitenkin pyöristyvät samalla kun pinta luo kimaltelevia heijastuksia, Nielsen sanoo.

Ja jos epäröit; nämä julkisivulevyt ovat täsmälleen samaa laatua kuin muut Stenin julkisivulevyt.

- Iskunkestävyys, vankkuus ja 60 vuoden toimintatakuu pätevät tietysti myös tässä. Stenin julkisivulevyillä näistä on tullut itsestäänselvyyksiä, Nielsen sanoo.

Ympäristöystävällinen kierrätys

Stenin keskeisiin perusperiaatteisiin kuuluu sitoutuminen tuottamaan mahdollisimman ympäristöystävällisiä julkisivulevyjä. Siksi Stenin julkisivulevyt ovat aina sisältäneet luonnollisia pintoja, nyt myös kierrätettyä lasia.

– Lasi on toki jalostettu materiaali, mutta lasi tulee alunperin sulasta hiekasta Käyttämämme lasi on kierrätetty vanhoista pulloista, ikkunalaseista ja vastaavista. Luomme julkisivuja, jotka osoittavat kierrätettyjen materiaalien voivan antaa upean ilmeen, kertoo Nielsen.

Tuore esimerkki lasijulkisivusta

Amsterdamin ulkopuolella Statenjachtissa rakennetaan kerrostaloa, jossa käytetään Stenin julkisivulevyjä. Rakennuksen julkisivu koostuu 3000 neliömetristä kierrätetystä lasista valmistettuja julkisivulevyjä. Tämä luo kauniin ja ainutlaatuisen pinnan, joka heijastaa valoa, on ympäristöystävällinen ja luonnonmukainen. Voit katsoa videon projektista täältä.

Haluatko tietää enemmän Steni Naturesta ja lasista? Ota yhteyttä meihin, niin voimme yhdessä tarkastella hyviä ratkaisuja projektisi tarpeisiin.