Steni-julkisivulevyt ovat inspiroivia, ainutlaatuisia ja kestäviä

Kun hollantilainen arkkitehtitoimisto DOOR architecten sai tehtäväkseen kunnostaa ja modernisoida neljä vanhaa kerrostaloa Alankomaiden Purmerendissä, ulkoseiniin valittiin Steni-julkisivulevyt.
Neljä rakennusta, neljä vuodenaikaa. Toteutimme konseptin valitsemalla julkisivulevyjen värit vuodenaikojen mukaan.​ Karin Dorrepaal, DOOR Architecten -suunnittelutoimiston arkkitehti.​

– Projekti tarjosi erityisen tilaisuuden tehdä rakennuksesta energiatehokkaampi sekä antaa sille uusi ja modernimpi ilme. Lopputulos näyttää selvästi aiempaa paremmalta, kertoo Karin Dorrepaal, DOOR architectenin arkkitehti.
Kaikki neljä rakennusta saivat ylleen hieman erilaiset Steni-julkisivulevyt.


Neljä vuodenaikaa

Dorrepaal kertoo, että arkkitehdit halusivat ottaa suunnittelussa huomioon asukkaat ja alueen ominaisuudet. Vehreä ja hyvin pidetty ympäristö puineen ja kukkineen ohjasi konseptia.

– Halusimme ottaa ympäristön mahdollisimman hyvin huomioon ja siten saada konseptimme erottumaan muista. Teimme todella helpon päätöksen: neljä rakennusta, neljä vuodenaikaa. Toteutimme konseptin valitsemalla julkisivulevyjen värit vuodenaikojen mukaan, Dorrepaal kertoo.      

Steni Nederlandin toimitusjohtaja Patrick Klijnjan kertoo olevansa todella ylpeä siitä, että Stenin levyt ovat mukana projektissa. Hänen mukaansa Purmerendin Mercuriuswegenin asuintalojen päivitys hyödyttää monia ihmisiä.                                                         

– Lopputulos on kerrassaan upea, ja on todella hienoa, että yli 160 kotitaloutta pääsee nyt nauttimaan uudesta ja inspiroivasta julkisivusta täynnä syksyn raikkaita värejä ja talven kylmiä sävyjä.​ Patrick Klijnjan, Steni Nederland​