Tutustu hollantilaiseen senioritaloon, jolle saneerattiin uusi ilme Steni Naturella ja Steni Colourilla.

Hollannin Nijmegenissä senioritalon 130 asuntoa saneerattiin Stenin julkisivulevyillä. Asunnot olivat niin huonossa kunnossa, etteivät ne enää täyttäneet vanhusten asumisen turvallisuusvaatimuksia.

Asukkaat eivät halunneet muuttaa
Keski-iältään noin 75-vuotiaat asukkaat eivät halunneet muuttaa kotoaan. He toivoivat, että puutteet korjattaisiin ja asunnot modernisoitaisiin nykypäivän vaatimuksia vastaaviksi.

Rakennuttaja valitsi materiaaliksi Stenin julkisivulevyt niiden lujuuden, 40 vuoden takuun sekä värien ja pintarakenteiden yhdisteltävyyden vuoksi.​

Täydellinen saneeraus
Asunnot olivat erittäin huonossa kunnossa, minkä vuoksi viihtyvyys oli heikko. Siksi rakennus päätettiin saneerata kestävästi yhteistyössä asukkaiden kanssa. Rakennuksen lämpö- ja äänieristystä sekä ilmanvaihtoa parannettiin ja julkisivu uusittiin.

Steni Nature ja Steni Colour
Julkisivumateriaaleiksi valittiin Steni Nature ja Steni Colour. Yhteensä rakennukseen asennettiin 4 500 m² Steni Nature SN140 FM -levyjä ja 600 m² Steni Colour SN8020 -levyjä. Rakennuttaja valitsi materiaaliksi Stenin julkisivulevyt niiden lujuuden, 40 vuoden takuun sekä värien ja pintarakenteiden yhdisteltävyyden vuoksi. Saneeraus on nyt valmis, ja asukkaat ovat siihen tyytyväisiä ja viihtyvät hyvin "uusissa" kodeissaan.