Lämpöä ja huolenpitoa mustassa kahdeksikon muotoisessa hoivakodissa

Koska asukkaiden ja työntekijöiden ympäristöstä haluttiin tehdä mahdollisimman miellyttävä, Tanskan Holbækin Samsøvej-kadun varrella sijaitseva hoivakoti rakennettiin kahdeksikon muotoiseksi.

Kun asukkaat, työntekijät ja vierailijat saapuvat hoivakotiin, heidän huomionsa kiinnittyy ensimmäiseksi rakennuksen erikoiseen mustaan julkisivuun.  Rakennuksen geometrisen muodon ansiosta käytäväpinta-ala jää mahdollisimman pieneksi, ja keskellä olevat kahden ympyrän väliset tilat mahdollistavat työntekijöiden vaivattoman liikkumisen.

Rakennuksen pyöreät muodot lisäävät asukkaiden turvallisuutta, koska he eivät koskaan joudu törmäämään käytävän päässä olevaan ulko-oveen.

STENIn mustat/tummat julkisivulevyt ja niiden kaksi erilaista värisävyä antavat julkisivulle jännittävän ilmeikkään ulkoasun.

STENIn toimitus sisältää myös julkisivun suunnittelun. Tämä tarkoittaa, että 80–90 % julkisivulevyistä on leikattu ja esiporattu valmiiksi eli että ne ovat valmiita asennettaviksi. Tämän ansiosta tuote on mahdollisimman helppokäyttöinen ja sen toimitus sekä kiinnitys seinään sujuvat käden käänteessä. Meiltä säästyy aikaa rakennuspaikalla, kertoo STB Byg -yrityksen edustaja Lasse Lindkvist Hansen.

Inspiroivaa arkkitehtuuria!

Inspiroivaa arkkitehtuuria!