Urheilukeskus Haakonsvernin laivastotukikohdassa

Palkittu rakennus on 140 metriä pitkä. Arkkitehti suunnitteli rakennuksen siten, että volyymi on rikottu. Julkisivulevyt tuovat eloa ja keveyttä julkisivuun.

Rakennus altistuu kovalle käytölle, joten siihen valittiin materiaaleja, jotka kestävät mekaanista rasitusta: käsittelemätöntä betonia, tiiltä, sementti-/betonipohjaisia levyjä, terassipäällysteitä ja kumipäällysteitä. Lisäksi tavoitteena oli saada alhaiset vuosikustannukset alhaisten ylläpitokustannusten ja pienen energiankulutuksen avulla.

"Rakennus on suuresta koostaan huolimatta kokonaisilmeeltään kevyt ja leikkisä, koska julkisivu on vaalea ja pohja yksinkertainen. Julkisivumateriaalien käyttö selkiyttää eri tiloja samalla kun se sitoo rakennuksen yhteen hyvin suunnitelluksi ja tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Juju on materiaalien käytössä. Tunnettuja julkisivumateriaaleja on käytetty luovasti: kuvio on suomumainen suurissa julkisivupinnoissa ja materiaalisiirtymät on tehty tarkasti. Tämä luo rakennukselle erityislaatuisen ilmeen." Lainaus täältä: 

http://www.arkitektur.no/militart-treningsanlegg-haakonsvern

http://husbanken.no/byggeskikk/vennsla-bibliotek-vinner-av-statens-byggeskikkpris-2012/haakonsvern_hedrende/

 

http://www.bt.no/sprek/Europas-mest-moderne-2583482.html

PAIKKA:
BERGEN, NORJA
ARKKITEHTI:
LONGVA ARKITEKTER AS
URAKOITSIJA:
SKANSKA
RAKENNUTTAJA:
FORSVARSBYGG
HANKEVUOSI:
2011
TUOTE:
STENI COLOUR

Innostavat koulutustilat

Innostavat koulutustilat