Leikkiä levyillä

Kun Nordic Office of Architecturen arkkitehdit alkoivat suunnitella Larvikissa sijaitsevaa Fagerlin koulua, heillä oli ajatuksissa vaalea julkisivu. Arkkitehdit päätyivät nopeasti STENIn tuotteisiin.

Kun arkkitehdit alkoivat suunnitella koulun julkisivua, lähtökohtana olivat vaaleat julkisivulevyt. Levyjen piti olla myös laadukkaita ja yksilöitäviä, joten valinta oli luonnollisesti STENI.

- Lisäksi kunta toivoi alhaisia ylläpitokustannuksia, sanoo Nordic Office of Architecturen projektivastaava, arkkitehti Sigurdsson.

Siksi rakennuksen julkisivua hallitsevat korkeakiiltoiset STENI Colour -julkisivulevyt yhdessä puupaneelin kanssa. Muutamat levyistä on rei'itetty, mikä luo jännittävän vaikutelman.

Rehtori Thomas Bjørvikin mielestä rakennuksen ilme on STENIn julkisivulevyjen ansiosta esteettinen, ja siihen ollaan erittäin tyytyväisiä.

- Rakennus näyttää todella hienolta, hän sanoo.

Valkoisissa levyissä on jalkapallon jälkiä. Se on luonnollista ympäristössä, jossa leikitään.

- Mutta ne saa kyllä pois, rehtori sanoo hymyillen.

Erilaisten materiaalien yhdistelmä tekee julkisivusta elävän.

Rei'itetyt levyt ovat kaunis yksityiskohta.

Rei'itetyt levyt ovat kaunis yksityiskohta.

Hyvä ympäristö leikille ja oppimiselle.